Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății îl contrazice pe Virgil Popescu. Românii care se întorc din Grecia și Bulgaria vor fi plasați în izolare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că nu s-a luat încă o decizie concretă în legătură cu plasarea în izolare sau în carantină a persoanelor care se întorc în țară din vacanțele petrecute în Grecia și Bulgaria. Totuși, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat săptămâna aceasta că măsura respectivă ar putea fi scoasă de la 15 iunie.

Întrebat ce părere are despre declarațiile președintelui Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, conform cărora în Bulgaria și Grecia sunt șanse mai mici de infectare cu coronavirus decât în România, Nelu Tătaru a răspuns:

„Gândiți-vă, dacă este acest risc, ce vor face cei care se vor întoarce în România, care stau în izolare? În acest moment noi judecăm la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență fiecare stat în parte. În măsura în care vedem că în acel stat are o rată de cazuri noi la mia de locuitori mică, gândim, prin reciprocitate, și atunci veți vedea și zborurile, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere, dar încă nu este momentul. Analizăm în această perioadă. Veți vedea spre 15 iunie și deciziile luate”, a declarat Nelu Tătaru, joi, citat de Digi24.

Tătaru a mai precizat că în momentul acesta dacă cineva pleacă în vacanță în Grecia și Bulgaria, la întoarcere intră în izolare: „Da, avem acele 14 zile”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW