Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Românii ar putea pleca în Marea Britanie fără să stea în carantină două săptămâni. Alternativa propusă Guvernului britanic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Reprezentanții companiilor aeriene au propus Guvernului britanic să renunțe la măsura carantinei pentru 14 zile impusă cetățenilor străini care vin pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii.

Pentru asta, ar trebui să fie instituite coridoare aeriene de călătorie pentru 45 de țări în care rata de infectare cu noul coronavirus este în acest moment mică, scrie Sky News. Printre aceste țări se numără și România, în țara noastră fiind confirmate până în prezent 19.517 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.

Potrivit chroniclelive.co.uk, guvernul ia în calcul să implementeze aceste ”coridoare aeriene” pentru cetățenii care vin din zone mai puțin afectate de pandemie, până la sfârșitul lunii iunie. Acest lucru se va întâmpla doar dacă rata infecțiilor din Marea Britanie și din țările incluse pe lista întocmită de companiile aeriene va fi suficient de scăzută.

Conform The Telegraph, premierul Boris Johnson este în favoarea ideii.

Pentru ca aceste coridoare aeriene să intre în vigoare este nevoie de un acord între Marea Britanie și cele 45 de state.

Pe lista celor 45 de țări pe care companiile aeriene a trimis-o guvernului se numără Bulgaria, Canada, Cehia, Danemarca, Egipt, Croația, Estonia, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Spania, Suedia și România.

În prezent, toate persoanele care sosesc în Marea Britanie sunt obligate să stea pentru 14 zile în carantină.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW