Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Răzvan Pîrjol: Vom elabora şi nişte norme pentru turişti care să le confere acea siguranţă sanitară de care au nevoie/ Am încercat să elaborăm măsuri care să nu fie total diferite de celelalte ţări

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: , , ,

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Energiei și Mediului de Afaceri, Emil Răzvan Pîrjol, a declarat, joi, că vor fi elaborate norme pentru turiști, nu doar pentru hotelieri, care să le confere acestora protecția de care au nevoie.

„Cu siguranţă vor fi măsuri şi pentru turişti. Ceea ce am elaborat împreună cu mediul privat au fost măsurile de redeschidere din punct de vedere operaţional pentru toată partea staffului şi operatorilor, iar în discuţiile pe care le-am avut cu mediul privat vom elabora şi nişte norme pentru turişti care să le confere acea siguranţă sanitară de care au nevoie. Ceea ce am încercat în permanenţă a fost să elaborăm nişte norme care să nu fie total diferite de celelalte ţări, tocmai pentru ca turistul, fie el român sau turist internaţional, să îşi regăsească acel sentiment de siguranţă oriunde s-ar duce”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol. 

Pîrjol a declarat că pentru păstrarea distanței sociale vor fi distanțe de doi metri între șezlonguri, la terase se va păstra distanța fizică între clienți, iar ospătarii vor purta măști și mănuși.

Întrebat dacă se vor da amenzi în cazul în care nu se respectă normele, Pîrjol a declarat:

„Undeva vor trebui aplicate sancţiuni, cum au fost aplicate şi până acum, dacă o parte din operatori sau din populaţie nu respectă regulile impuse în detrimentul celorlalţi. Am făcut o comisie mixtă nu numai de control, ci şi de prevenţie, de la Ministerul Sănătăţii, DSP, ANCP, inclusiv Ministerul Turismului, care eu cred că va avea o menire într-o primă fază de suport şi de prevenţie”, a afirmat Emil-Răzvan Pîrjol. 

În privința salvamarilor, aceștia vor trebui să păstreze distanța, însă, dacă va fi nevoie de intervenția acestora, vor interveni ca și până acum.

  „Salvamarii vor adopta aceleaşi măsuri ca şi toţi ceilalţi operatori economici care ştiu că trebuie să păstreze o anumită distanţă fizică. Acum sigur că nu putem specula, Doamne fereşte, în cazul în care trebuie să intervină, ei vor interveni ca şi până acum, dar salvamarii cred că vor respecta absolut aceleaşi reguli de igienă şi de distanţare fizică ca şi toţi ceilalţi operatori”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW