Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Focar de coronavirus la SJU Buzău. Alte patru cadre medicale și doi pacienți au fost infectați cu Covid-19/ Un bebeluș de o lună, printre bolnavi

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: ,

Alte patru cadre medicale din Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean Buzău au fost confirmate cu coronavirus. De asemenea, au mai fost contaminați cu virusul SARS-CoV-2 și un bebeluș de o lună și o femeie gravidă în opt luni.

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, alte șapte persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate la Spitalul Județean din Buzău.

Patru dintre ele sunt cadre medicale din Secția Medicină Internă a SJU Buzău, fiind vorba despre două asistente și două infirmiere. Cele patru angajate ale unității sanitare au fost transportate la Spitalul „Victor Babeș” din București, conform News.ro.

De asemenea, joi, a fost confirmat cu coronavirus un bebeluş de o lună, adus la Urgenţe Pediatrie cu simptome specifice, fiind confirmat pozitiv şi ulterior transferat la Bucureşti, dar și o femeie însărcinată în luna a opta, fiind contact direct al unui medic ginecolog din unitatea sanitară confirmat săptămâna trecută cu virusul respectiv.

Miercuri, trei asistente medicale și 13 pacienți de pe Secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzău au fost infectați cu coronavirus, conform DSP Buzău. Astfel, autoritățile sanitare au luat decizia de a închide secția respectivă pentru dezinfecție repetată, până luni.

Șapte dintre bolnavii confirmați miercuri cu coronavirus au fost testați în urmă cu zece zile, iar atunci rezultatul a fost negativ, iar șase dintre ei sunt la prima testare.

„Am demarat din nou o anchetă în secţia de Boli Interne, având în vedere că deja ne aflam în evoluţia unui focar care nu fusese închis pentru că nu trecuseră cele 14 zile de la depistarea primului caz. Am recoltat probe de la personal şi pacienţi, un număr de 40 de teste. În seara zilei de marţi, am aflat rezultate şi 13 teste au fost pozitive pentru pacienţi şi încă 3 pentru cadrele medii (asistente şi infirmiere). S-a decis internarea celor pozitivi în spitalul tampon din Râmnicu Sărat. Am făcut urgent, împreună cu conducerea Spitalului Judeţean, un plan de măsuri care, pe lângă internarea acestor pacienţi, a mai vizat şi unele mişcări pentru a putea realiza o dezinfecţie terminală, corectă, repetitivă cu substanţe schimbate, a acestei Secţii de Boli Interne”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău.

După confirmarea celor 16 cazuri de infectare, Secția de Boli Interne a unității sanitare a fost închisă până luni pentru dezinfecție, iar bolnavii care erau internați aici vor fi mutați, la același etaj, pe Secția de Nutriție.

Judeţul Buzău numără joi 188 de cazuri de COVID-19 şi niciun deces.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/focar-de-coronavirus-la-sju-buzau-alte-patru-medicale-si-doi-pacienti-au-fost-infectati-cu-covid-19-un-bebelus-de-o-luna-printre-bolnavii-de-coronavirus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW