Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele și plajele / Deplasările în afara localității, fără restricții

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis anunță, joi, noi măsuri de relaxare, după o ședință susținută la Palatul Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus, la care au participat ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și șeful DSU, Raed Arafat.

Klaus Iohannis anunță noile măsuri de relaxare:

Am avut o ședință destul de lungă. Am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun în perioada următoare.

Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În continuare, atenție, atenție, atenție.

În ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activități care până acum au fost interzise vor redeveni posibile.

De la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, maxim patru persoane la o masă, în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței între șezlonguri.

Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.

Tot de la 1 iunie vor deveni posibilele spectacolele în aer liber cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia, vor trebui să fie așezați pe scaune la distanțe.

În ceea ce privește deplasările, acestea de la 1 iunie vor fi libere.

Nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina din localitate.

Se vor putea relua competițiile sportive de la 1 iunie, dar doar pentru sporturile care se practică afară în aer liber, dar mai puțin sporturile de contact.

Examenele naționale

Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate de câteva săptămâni.

Însă, a apărut o problemă, este posibil să fie un copil bolnav, iar la examen sa se constate ca are febră, care sunt izolați cu familia la domiciliu, și nu poate intra la examen. Pentru acești copii, se va organiza o a doua sesiune de Evaluare Națională începând din 29 iunie.

În privința Bacalaureatului, și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și pentru a putea rezolva chestiunea care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza o a doua sesiune de Bacalaureat, în august, ca în fiecare an.

Cu toții vom reuși să trecem cu bine peste această perioadă de epidemie, dacă respectăm distanțarea, purtăm mască și avem grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW