Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății a anunțat data la care s-ar putea deschide terasele și plajele

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete: , , ,

În eventualitatea în care numărul noilor cazuri de COVID-19 va continua să scadă sau dacă va exista un număr constant mic, terasele se vor deschide la 1 iunie, iar plajele de pe 15 iunie, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În condiţiile în care vom avea de la o zi la alta cazuri noi în scădere sau număr constant mic ne gândim la altă perioadă de relaxări. De exemplu, cea aşteptată a teraselor, de la 1 iunie. De la 15 iunie ne gândim la deschiderea plajelor”, a declarat, la B1 TV,  ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul a explicat că restaurantele se vor deschide ”într-un timp doi”, în funcţie de cum va putea fi gestionată deschiderea teraselor.

Întrebat referitor la reluarea zborurilor externe, ministrul Sănătăţii a precizat: „Discutăm cu Ministerul Transporturilor, precum şi cu ţările terţe cu care avem legături aeriene. În măsura în care condiţiile din aceste ţări nu impun izolări sau carantinări, atunci şi la noi se va discuta acest lucru. Noi avem izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toţi cei care vin din străinătate. Nu mai există zone roşii sau zone galbene, totul e mai degrabă o zonă galbenă, având în vedere că avem izolare la domiciliu,” a mai spus Nelu Tătaru.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW