Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Apple şi Google au lansat tehnologia pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , ,

Autoritățile din 23 de țări de pe cinci continente au solicitat accesul la tehnologia de urmărire a contactelor oferită de Apple și Google, au anunțat cele două companii, care au inaugurat versiunea inițială a sistemului.

Tehnologia Apple Google permite guvernelor care se luptă pentru a combate coronavirusului să publice în următoarele zile aplicații mobile despre care companiile au anunțat că vor conecta utilizatorii care se află la o apropiere de cinci minute, astfel, un utilizator care va fi ulterior infectat, va putea folosi aplicația pentru a notifica automat și anonim contactele recente.

Anumite guverne au fost de acord cu sistemul, în timp ce altele au fost nemulțumite de regulile impuse de Apple și Google, care limitează capacitatea de a colecta informații despre locația utilizatorilor, numerele de telefon şi alte detalii, scrie Reuters, citat de news.ro.

Unele dintre aceste autorităţi dezvoltă aplicaţii utilizând tehnologie proprie, despre care Apple şi Google au spus că vor înregistra defecţiuni şi vor consuma bateria dispozitivului.

Astfel, regulile Apple și Google nu permit autorităților să oblige oamenii să folosească aplicația. Până în prezent, aplicațiile care nu folosesc tehnologia Apple şi Google au fost adoptate în mod limitat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW