Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Victor Mocanu, fost senator PSD, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 28 iunie 2019 Etichete: , , ,

Fostul senator Victor Mocanu a fost condamnat definitiv , de ÎCCJ, la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul „Maternitatea” în care este acuzat de abuz în serviciu.

Victor Mocanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, a fost acuzat că ar fi făcut o înțelegere cu Daniel-Mihail Bădic, asociat şi administrator al SC Medical Finance Projects SRL Bucureşti, pentru a inaugura un sediu fictiv al Maternităţii Spitalului Judeţean Buzău. În acest context, cei doi ar fi încheiat ilegal opt contracte prin care trebuiau furnizate echipamente medicale.

Conform DNA, echipamentele medicale au fost supraevaluate și nici nu au fost livrate.

„Încheierea contractelor de furnizare (prin închiriere sau cumpărare) (…) a creat premisa efectuării de plaţi în cuantum total de 2.201.127 lei (503.563, 72 euro), fără TVA, din bugetul judeţului Buzău in favoarea S.C. Medical Finance Projects SRL Bucureşti, reprezentând facturile emise de aceasta societate în baza contractelor încheiate.Paguba cauzată efectiv până la data întocmirii rechizitoriului a fost în cuantum de 565.445,05 lei şi reprezintă valoarea plăţilor efectuate în baza contractelor cumpărare directă, fără ca bunurile să fie livrate”, mai arată procurorii.

Constantin Lungu, un fost director al maternității, a primit 3 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și pentru fals intelectual. Daniel Mihail Badic, asociat şi administrator al firmei care furniza echipamentele medicale, a fost condamnat la 3 ani cu supendare. Eugenia Husea, anagajată al acestei companii, a fost condamnată la doi ani și șase luni de închisoare.

Mocanu a fost senator PSD între 2012 și 2016 și președinte al CJ Buzău între 2004 și 2012.

sursa foto: Mediafax

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW