Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: Relansarea economică se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură / Avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează mult spațiul de intervenție

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 19 mai 2020 Etichete: , , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că economia României nu a fost complet oprită pe perioada crizei, menționând că au existat sectoare de activitate care au funcționat la capacitate maximă, cum ar fi sectorul construcțiilor și al infrastructurii.

„Totuși, este important să înțelegem că nu vorbim de o repornire a economiei de la zero, pentru că economia României nu a fost complet oprită în aceste luni. Au fost sectoare importante care au funcționat la capacitate deplină, cum este sectorul construcțiilor și al infrastructurii, ceea ce explică și creșterea economică de pe primul trimestru. În continuare, relansarea economică se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate și pe investiții masive în infrastructura de transport, energetică, dar și sanitară”, a anunțat, marți, șeful statului.

Iohannis a solicitat sprijinul forțelor politice și mediului de afaceri pentru a oferi încredere angajaților și întreprinzătorilor.

„Este o viziune care pleacă de la principii economice sănătoase, care vor susține în mod durabil prosperitatea românilor. Ceea ce trebuie să facem acum – și aici solicit sprijinul tuturor forțelor politice credibile și mediului de afaceri – este să oferim încredere angajaților și întreprinzătorilor„, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai adăugat că România are de plătit „o notă de plată lăsată de guvernele precedente” care în acest moment „limitează spațiul de intervenție” ai Guvernului.

Din păcate, avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează mult spațiul de intervenție. De aceea, ne concentrăm eforturile pentru a fi pregătiți să accesăm toate formele de sprijin disponibile, inclusiv noile instrumente financiare la care lucrează în prezent Comisia Europeană. În concluzie, prioritățile în perioada următoare sunt menținerea sănătății cetățenilor noștri și relansarea economică”, a mai afirmat președintele României.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 94544 additional Information to that Topic: mainnews.ro/iohannis-relansarea-economica-se-va-sprijini-pe-investitii-in-mari-proiecte-de-infrastructura-avem-o-nota-de-plata-lasata-de-guvernele-precedente-care-ne-limiteaza-mult-s…

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/iohannis-relansarea-economica-se-va-sprijini-pe-investitii-in-mari-proiecte-de-infrastructura-avem-o-nota-de-plata-lasata-de-guvernele-precedente-care-ne-limiteaza-mult-spatiul-de-interventie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW