Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ce preţ are un test pentru Covid-19? Locul în care putem plăti pentru a afla dacă am fost infectaţi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , , ,

Testele pentru coronavirus, cum ar fi Real Time PCR și testele serologice de identificare a anticorpilor IgG și IgM, pot fi efectuate contra cost şi la un centru medical privat din România.

În funcţie de testul efectuat, preţul poate varia între 120 şi 350 de lei. Centrul privat Sanador pune la dispoziţie două modalităti prin care oamenii pol afla dacă au fost expuşi coronvirusului.

Testele RT-PCR sunt pentru detecția directă a virusului prin tehnici de biologie moleculară

Aceste teste sunt recomandate pacienților suspecți de coronavirus. Avantajul acestui test constă în faptul că virusul este depistat chiar dacă este prezent în cantități foarte mici.

Probele pentru acest test sunt recoltate din exsudat nasofaringian, iar rezultatul analizei este disponibil într-o zi.

Preţul unui test de RT-PCR este de 350 de lei.

Un alt tip de test detectează anticorpii specifici produși de organismul uman la contactul cu noul coronavirus.

Aceștia pot fi imunoglobuline de tip M (IgM) sau imunoglobuline G (IgG).

IgM pot fi detectați după aproximativ 7 zile de la contactul cu virusul și pot să devină nedetectabili în aproximativ 4 săptămâni.

IgG pot fi detectați după aproximativ 14 zile de la contactul cu virusul și pot persista o perioadă îndelungată”, explică specialiştii de la Sanador.

Acest tip de test se recomandă pacienților care au intrat în contact virusul, indiferent dacă prezintă simptome specifice sau au trecut prin boală asimptomatic. De asemenea, testul mai este recomandat pentru pacienţii care nu mai sunt susceptibili de a dezvolta infecția și se pot întoarce în câmpul muncii.

Testul mai este folosit şi pentru identificarea persoanelor care pot dona plasmă, în perioada convalescenței, plasmă care poate fi folosită ca tratament în cazurile severe de COVID-19.

Testele se lucrează din ser, recoltarea putând fi făcută în orice moment al zilei (recoltarea nu este influențată de mese).

Preţul acestui test este de 120 de lei.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW