Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avertismentul medicilor: Masca de protecție ar trebui purtată și la semafor/ Cum te poți infecta în aer liber cu Covid-19 dacă nu te protejezi

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , ,

Medicul infecționist, Adrian Marinescu, de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș atrage atenția că oamenii ar trebui să poarte măști de protecție și atunci când stau la semafor.

„Dacă merg într-un loc aglomerat, mă aștept să fie și oameni în jurul meu, adică acolo unde-s la semafor e greu de crezut că voi fi singur, atunci sfatul meu în astfel de situații, când nu putem păstra distanțarea, când există poluarea de la mășini, să purtăm de asemenea masca.

În momentul în care merg într-o circulație cu multe mășini, să știți că există un risc pentru că acolo e poluarea destul de mare, roțile mășinilor ridică praful și există un risc de transmitere.

Dacă merg pe jos și sunt la un semafor și stau foarte mult timp cu alți oameni lângă mășini, acolo cred că e un risc totuși real să mă îmbolnăvesc și ar trebui să mă gândesc că trebuie să port masca”, a declarat medicul la Realitatea Plus.

Din 15 mai, România se află în stare de alertă. Cetățenii nu mai au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case. De asemenea, este obligatorie masca de protecție în spații publice închise, însă, medicii consideră că pentru sănătatea noastră ar fi bine să o purtăm și în spațiile deschise, atunci când este aglomerat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW