Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tătaru, despre weekendul fără restricţii: Efectul îl vom vedea de joi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , , ,

Referitor la ultimele trei zile, când în România nu au existat niciun fel de restricţii, ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că efectele se vor putea vedea la sfârşitul săptămânii acesteia.

„Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte”, a declarat Tătaru, la Digi24.

Ministrul Tătaru a mai adăugat că România este pe o pantă descendentă din punct de vedere epidemic.

„Am observat şi o parte de bravare. Cred că după două luni doream să simţim libertatea, dar această libertare trebuie să fie cu precauţie. Purtarea unei măşti rămâne o bază într-o încăpere, într-un mijloc de transport. Calea aerogenă rămâne, chiar dacă avem şi o transmitere mai mică pe suprafeţe. (…) lumea a încercat să se bucure de libertate sau a încercat să forţeze o libertate. Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe şi vrem să rămână descendentă, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri noi, cu un număr din ce în ce mai mic  de cazuri în Terapie Intensivă (…). Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte(…)Sper ca bucuria pe care am avut-o să fi fost prudentă, deşi am văzut şi unele locuri unde n-a fost prundentă, şi de joi încolo să avem o creştere a numărului de cazuri, dar mică „, a afirmat Nelu Tătaru.

Referitor la aglomeraţia de la vămile din vestul ţării, Tătaru a spus: „Să nu uităm că aceşti cetăţeni au venit din fostele zone roşii.(…)Nu mai există acea carantină, decât cei care nu vor să stea cu familiile, dar îşi plătesc carantina şi hrana. Având în vedere că toate ţările vest-europene sunt pe panta descendentă, au un pericol, dar acest pericol este limitat, atâta timp cât ei respectă izolarea”, a susţinut Tătaru.

În ceea ce priveşte cozile care s-au format, luni, la casele de pensii sau la alte instituţii, Tătaru a spus că persoanele peste 65 de ani ar trebui să aibă prioritate.

„Agenţii economici, autorităţile locale sunt cele care trebuie să respecte nişte reguli. Omul de rând vine să îşi plătească o datorie. Cel care îl primeşte trebuie să respecte regulile. Nu e de vină omul, e de vină agentul care l-a primit”, a mai spus Nelu Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW