Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Medicul Virgil Musta de la Spitalul Boli Infecțioase din Timișoara susține că al doilea val de infectare cu Covid-19 va fi într-o săptămână/ Sfaturi pentru români

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 mai 2020 Etichete: ,

Medicul Virgil Musta de la Spitalul Boli Infecțioase din Timișoara se așteaptă la un al doilea val de infecții cu coronavirus după relaxarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei, fiindcă oamenii nu au înțeles că măsurile de prevenție trebuie respectate în continuare.

„Este un moment de relaxare si ni se permite si prin lege, doar ca trebuie sa fim prudenti si intelepti, in sensul ca fiecare trebuie sa evalueze riscurile, si, daca face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani si cu patologii asociate severe, e bine sa fie mult mai precauti. Aceasta relaxare sa o faca treptat, sa respecte in continuare regulile de baza, de distantare sociala de 1,5 metri si purtarea mastii si spalatul cat se poate de des pe maini. Si acest gest de a duce mana la gura sau la nas trebuie controlat si oprit.

In rest, sunt persoane care au fost bolnave si care au anticorpi si care pot fi mult mai relaxate, fata de altii care, daca nu respecta aceste reguli, se vor imbolnavi. Important este sa nu ne imbolnavim toti deodata, pentru ca in momentul acela, crescand numarul de cazuri, nu vom mai face fata ca spital si atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respectiva„, a declarat medicul erou de la Timisoara, Virgil Musta.

Virgil Musta consideră că primele semne ale ridicării măsurilor din starea de urgență se vor revedea în scurt timp.

„Eu cred ca va fi acest al doilea val dupa vreo saptamana, cand incep sa se vada primele semne de la relaxare, dupa care vedem, in functie de cum evolueaza boala, cum mergem mai departe. Si de acum incolo transmiterea va fi comunitara pentru ca transmiterea comunitara inseamna ca virusul exista deja in populatie. Sunt forme asimptomatice, forme usoare, sunt oameni care, fara sa stie sunt contaminati, dau mai departe boala„, spune pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW