Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Romaero și Avioane Craiova, înțelegere cu o companie din Israel pentru producția de drone militare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 mai 2020 Etichete: , ,

Romaero și Avioane Craiova au semnat un memorandum de înţelegere cu compania israeliană Elbit Systems pentru cooperare în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (Drone) în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării, se arată într-un comunicat de presă al companiei israeliene, citat de Hotnews.

Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900.

Memorandumul prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program.

„Gama UAS de la Elbit Systems oferă flexibilitate în misiune, de la mini-drone portabile de către soldați, drone tactice versatile, până la UAS-uri și soluții maritime de rază lungă. Având zeci de ani de experiență dovedită operațional, sistemele companiei sunt în serviciul mai multor forțe armate și de securitate din întreaga lume și sunt principala flotă UAS a Armatei Israeliene”, se arată în comunicatul citat.

Modelele de sisteme de avioane fără pilot ale companiei israeliene includ mini-drone manipulabile de către militari de la sol, drone tactice versatile, dar şi soluţii maritime de rază lungă.

Dronele Elbit Systems sunt folosite de mai multe forţe armate, printre care şi armata Israelului, menţionează compania.

Elbit Systems este prezentă în România de peste 27 de ani şi este furnizor al MApN în domeniul forţelor aeriene, terestre, navale şi altele.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale).

Compania a înfiinţat patru unităţi de producţie în România: Elmet Măgurele (producţie şi dezvoltare pentru sisteme terestre), Simultec (simulatoare şi sisteme de antrenament), A/E Electronics (subansamble electronice) şi Elmet (prelucrare avansată de piese) în Bacău.

Sursa foto: timesofisrael.com

Comentarii


  • Встречайте матч на новом уровне с промокодом PLAYDAY от 1win! Независимо от того, на какую матч вы ставите – будь то баскетбольный поединок – этот промокод приносит вам дополнительные возможности для победы. Расти свои вероятность победы, активируя промокод PLAYDAY при размещении ставок. Не упустите возможность на потрясающие впечатления и дополнительные призы – воспользуйтесь 1win бонус на первый депозит прямо сейчас на 1win!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW