Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mândrilă, după ce a fost suspendat din funcția de manager al Spitalului Focșani: Lipsa pregătirii profesionale naște monștri/ Acuzații grave la adresa prefectului de Vrancea: Și-a numit ruda în funcția de conducere

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , ,

Managerul Spitalului de Urgență Focșani, Constantin Mândrilă, a fost suspendat din funcție. Acesta este în continuare internat în spital și susține că testele au fost falsificate tocmai pentru a fi suspendat. Într-o declarație de presă la solicitarea mainnews.ro, Mândrilă susține că în Vrancea, în acest moment, „se aplică doar legea junglei, drepturile și sănătatea populației sunt în pericol, iar cei care aplică legea sunt de o ignoranță, analfabetism funcțional și agresivitate greu de imaginat într-o țară care se vrea ca afară”.

„Lipsa educației și a pregătirii profesionale naște monștri, iar declarațiile pompieristice și comuniste după care se ascunde prefectul de Vrancea nu pot șterge realitatea!”, a declarat Mândrilă.

În locul acestuia a fost numită medicul stomatolog Codruța Mihalache, despre care fostul manager susține că nu are pregătire în managementul sanitar „întrucât, toți specialiștii curtați de minister să preia interimatul, au refuzat știind presiunile care se fac de către PNL. Condiția numirii a fost gradul de rudenie cu prefectul de Vrancea și osanalele aduse partidului de guvernământ, PNL”

Anunț public faptul că la acest moment, organele de cercetare penală au în lucru mai multe plângeri în care au de investigat fapte ce întrunesc elementele constitutive ale mai multor infracțiuni săvârșite de către Gheorghiță Berbece, prefectul vremelnic al județului Vrancea. Una dintre ele se referă la violarea sediului profesional al subsemnatului. Astfel, reamintesc faptul că atunci când am fost declarat COVID-19 pozitiv, asimptomatic, m-am conformat urgent dispozițiilor legale și m-am izolat într-o alta locație decât domiciliul, pentru a nu infecta și familia.

Precizez că, așa cum inclusiv premierul României a reușit să conducă un executiv izolat fiind în alta locație decât Palatul Victoria, l-am anuntat pe directorul medical dr. Negoita ca mi-am luat calculatorul aflat în dotare și că îmi voi continua activitatea în sistem de telemunca, deoarece sănătatea îmi permite, așa cum, de altfel, lucra majoritatea angajaților statului român (cu cnp-uri, cu laptopuri mici, cu ochi și cu picioare și care nu s-au trezit Doamne ferește morți dimineața).

Deși mi-am încuiat biroul, loc unde au rămas efecte personale dar mai ales documente ale instituției pe care o conduceam, prefectul Berbece, a întrat abuziv în biroul meu, fix în aceeași zi în care a venit echipa militară, a  cotrobăit prin toate lucrurile personale și documentele existente acolo și a chemat la ordine salariați ai spitalului cu toate că legea nu îi conferă acest drept. Și pentru că atunci când nu cunoști legea faci prostii, dorința de a se poza de la locul faptei a fost mult prea puternică, postând pe o rețea de socializare fotografii martor. Aceasta situație m-a obligat să înaintez plângere penală pentru violarea sediului profesional, în felul acesta putând clarifica si ce anume s-a sustras din birou dintre bunurile personale și dintre documentele oficiale ale instituției”, povestește Mândrilă.

Plângere penală împotriva actualului manager al Spitalului Focșani

Constantin Mândrilă susține că echipa militară care a venit să coordoneze spitalul a refuzat să participe la respectiva „infracțiune”, explicând că nu este legal să se intre în biroul acestuia fără acordul lui, și și-a stabilit sediul într-o încăpere alăturată.

„Pornind de la acest fapt, având în vedere ordinul de numire al unui înlocuitor pe perioada concediului medical al subsemnatului, deși am AM NOTIFICAT, luni dimineața, în data de 11 mai a.c., conducerea spitalului județean că este o anchetă penală în curs și că nicio persoană nu poate intra în acel birou, numita Codruța Neagu, la acea dată fară vreo calitate în echipa de conducere a unității medicale, a intrat prin efracție în birou și și-a insușit din bunurile mele personale și din  documentele instituției.

Ca atare, anunț public faptul că am fost nevoit  să fac o noua plângere penală, de data aceasta împotriva Codruței Neagu și sa solicit instituțiilor abilitate să pună capăt acestor abuzuri inimaginabile. Precizez ca voi intra în sediul meu profesional doar împreună cu organele de anchetă, pentru a stabili exact ce bunuri și documente lipsesc. Până atunci, fac  apel public la directorul medical al spitalului să ia măsurile legale ce se impun, să sigileze biroul până când vor veni organele de anchetă și să nu mai permită săvârșirea  altor infracțiuni, altfel se va face complice la infracțiunile cercetate”, a mai spus fostul manager.

Mândrilă: Am fost ținut internat forțat peste 30 de zile în spita, cu rezultate „incerte”, pentru ca ruda prefectului să poată obține fără concurs un post de conducere

Mândrilă a explicat că imediat după suspendarea sa din funcție a fost anunțat că s-a negativat pentru coronavirus.

Deci, mai pe scurt, am fost ținut internat forțat peste 30 de zile în spital, cu rezultate „incerte”, pentru ca ruda prefectului să poată obține fără concurs un post de conducere! După numirea verișoarei în functie, minune Dumnezeiască, imediat m-am NEGATIVAT, având doua teste negative consecutive la interval de 24 de ore, cum cere legea.

În concluzie, cred că este nu doar trist, dar și imoral și incorect față de oameni ca „un clan”/grup de coropișnițe fără educație și fără nicio competență profesională să invadeze instituțiile statului doar pentru că sunt membri PNL. 

Va fi tragic pentru noi toți să vedem că un spital în care actul medical ajunsese la standarde înalte, un spital unde medici specialiști din spitalele centre universitare veneau ca să opereze deoarece dispuneau de aparatură medicală mai bună decât în spitale mari, în care condițiile de cazare se schimbaseră 180 de grade, iar arieratele istorice fuseseră achitate, a ajuns în câteva săptămâni să primească somații pentru neplata facturilor și implicit să acumuleze datorii dar mai ales, să nu fie pusă în funcțiune aparatură pentru testare COVID-19 și să nu fie dată în folosință o secție nouă de terapie intensivă realizată de acum mai bine de o lună, preferându-se transferul bolnavilor în alte județe! 

Mulțumesc și felicit pe toți colegii mei medici, asistenți, infirmiere și personal TESSA din spital, pentru răbdarea și profesionalismul cu care au gestionat această pandemie până la acest moment. Îmi doresc să fim toți feriți de boală și vă promit că toate proiectele noaste vor fi definitivate.

Până ne vom revedea, vă doresc putere,  multă sănătate și forță să putem învinge încercările la care suntem supuși zilnic”, a încheiat Mândrilă.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/mandrila-dupa-ce-a-fost-suspendat-din-functia-de-manager-al-spitalului-focsani-lipsa-pregatirii-profesionale-naste-monstri-acuzatii-grave-la-adresa-prefectului-de-vrancea-si-a-numit-ruda-in-functi/ […

  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/mandrila-dupa-ce-a-fost-suspendat-din-functia-de-manager-al-spitalului-focsani-lipsa-pregatirii-profesionale-naste-monstri-acuzatii-grave-la-adresa-prefectului-de-vrancea-si-a-numit-ruda-in-functi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/mandrila-dupa-ce-a-fost-suspendat-din-functia-de-manager-al-spitalului-focsani-lipsa-pregatirii-profesionale-naste-monstri-acuzatii-grave-la-adresa-prefectului-de-vrancea-si-a-numit-ruda-in-functi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW