Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procesele se judecă și în vară, din cauza pandemiei | CSM a renunțat la vacanța din iulie. Decizia se aplică tuturor instanțelor/ UPDATE – Lista completă a deciziilor din CSM

By Robert Madaianu , in Justitie , at 12 mai 2020 Etichete: , , ,

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis renunțarea la vacanța de vară în luna iulie, din cauza întârzierilor acumulate în procese ca urmare a pandemiei COVID-19. Subiectul a fost pe ordinea de zi a ședinței de marți, după cum Main News a dezvăluit AICI.

Potrivit unor surse, judecătoarele Evelina Oprina și Gabriela Baltag au votat împotrivă, restul membrilor pronunțându-se în favoarea măsurii.

Astfel, vacanța judecătorească va avea loc doar în luna august, când pot fi judecate, însă, orice cauze, în funcție de decizia completului. Magistrații vor considera, însă, concediul avocaților și al părților din dosare drept motiv de amânare.

O astfel de măsură a fost anunțată, deja, de Instanța Supremă. Citește AICI mai multe detalii.
În anii anteriori, vacanța judecătorească a fost în perioada 1 iulie – 31 august.

Lista completă a deciziilor CSM

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/surse-procesele-se-judeca-si-in-vara-din-cauza-pandemiei-csm-a-renuntat-la-vacanta-din-iulie-decizia-se-aplica-tuturor-instantelor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW