Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Ședință de Guvern. Liberalii discută despre măsurile care vor fi luate în starea de alertă / Orban: Trebuie să avem garanția că vom avea la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a continua activitatea din ultimele trei luni – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 11 mai 2020 Etichete: , ,

Miniștrii liberali se întrunesc, luni, de la ora 11, într-o ședință de Guvern în care vor fi discutate măsurile care vor fi luate după 15 mai, după ridicarea stării de urgență de pe teritoriul României. 

Ludovic Orban:După cum știți, CCR s-a pronunțat săptămâna trecută asupra unei sesizări depuse de Av. Poporului. În urma deciziei CCR, practic suntem în situația în care această instituție a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta cu răspândirea epidemiei. Pe data de 15 se va termina starea de urgență. Noi trebuie să avem garanția că vom avea toate instrumentele pentru a continua activitatea pe care am desfășurat-o în ultimele trei luni. De ce am ales această soluție. Este clar că decizia CCr delimitează foarte mult marja de mișcare și pentru a avea deplina legitimitate pentru a putea menține acele restricții, am decis să elaborăm acest proiect de lege.”

Cătălin Predoiu: „Scopul acestei legi este de protejare a vieții cetățenilor. Cuprinde o serie de măsuri care se vor putea lua pe perioada stării de alertă.(…) Partea substanțială, compusă din contribuțiile venite de la toate ministerele, vizează domeniile sectoriale. Sunt măsuri care se cunosc. (…)După ce va fi aprobat de Guvern va merge către Parlament”.

Ludovic Orban: „Domnule Vela, să țineți cont că Av.Poporului a sesizat CCR și în privința reglementărilor care afectează starea de alertă. Trebuie să fim pregătiți pentru că termenul este miercuri”.

Marcel Vela: „Suntem pregătiți și joi vă prezentăm formula  de abordare”

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW