Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ce se va întâmpla dacă CCR va declara neconstituțională legislația privind starea de alertă? Orban: CCR pune în pericol viața fiecărui român – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 9 mai 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban a spus că, prin deciziile sale, Curtea Constituțională a României pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor români.

Întrebat ce se va întâmpla dacă pe 13 mai CCR va declara neconstituțională legislația privind starea de alertă, Ludovic Orban a spus:

„Vom emite o reglementare de tip ordonanță de urgență care să dea Guvernului și autorităților instrumentele necesare pentru a apăra viața cetățenilor. Nu cred că putem accepta ce face CCR și cu așa-zisul Avocat al Poporului. Este inadmisibil. Nu s-a întâmplat în nicio țară din Europa. Și anume autoritățile, printr-o sesizare și o decizie a CCR să fie lipsite de instrumentele necesare pentru a impune respectarea legilor și a regulilor, mai ales într-o situație atât de gravă.  Decizia CCR este un îndemn la nerespactarea Consitutiei, o instigare la nerespectarea legii și a regulilor. Decizia CCR pune în pericol viața fiecărui român și arată că acești oameni care au pierdut orice legătura cu realitatea din societatea românească, vor să-i ajute pe cei care încalcă legea, și nu îi respectă pe cei care respectă legea. Hotărârea CCR și în general acțiunile realizate de avocatul PSD-ului, ALDE și a lui Ponta nu fac altceva decât să calce în picioare dreptul la sănătate și la viață al cetățenilor”

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW