Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, după ce Kovesi a câștigat procesul împotriva statului român: Decizia CEDO de astăzi este o palmă rușinoasă pentru CCR

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 5 mai 2020 Etichete: , ,

Fostul ministru a Justiției, Ana Birchall, spune că decizia dată de CEDO în ceea ce privește procesul intentat după ce a Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror șef al DNA, reprezintă „o palmă rușinoasă pentru CCR”.

„Decizia CEDO de astăzi este o palmă rușinoasă pentru CCR afectând grav credibilitatea Curții Constituționale a României. Este și un cartonaș roșu devastator pentru președintele CCR domnul Valer Dorneanu si judecătorii care au votat și au susținut această decizie care ține mai degrabă de jocuri politice și nicidecum de lege și Constituție! Solicit ca toți cei care au susținut și au votat pentru aceasta decizie : Dorneanu (fiind si raportor) Varga, Pivniceru sa isi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite romanilor. Aceleasi scuze le datoreaza si domnul Lazaroiu care a sustinut si votat pentru decizia CCR. Este singurul gest care poate sterge rusinea abatuta asupra CCR. Aceasta decizie este o palma foarte grea si tot atat de rusinoasa si pentru fostul ministru al justitiei, domnul Tudorel Toader care a mai fost si judecator CCR peste 10 ani. Consider ca si domnul Tudorel Toader ar trebui sa isi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datoreaza romanilor si sistemului judiciar! Din decizia CEDO rezulta clar ca Raportul domnului Tudorel Toader si decizia CCR au reprezentat o ingerinta grava in cariera unui procuror!”, a declarat Ana Birchall.

Context

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi în procesul intentat după ce a fost revocată din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Citește și Reacția Laurei Codruța Kovesi după ce a câștigat procesul de la CEDO: Decizia consolidează statutul tuturor magistraților din Europa 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW