Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Mureș/ 15 persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: ,

Direcția de Sănătate Publică din Mureș a demarat, luni, o anchetă epidemiologică ca un cămin de bătrâni din județ după ce 15 persoane au fost infectate cu coronavirus.

Conform autorităților, este vorba despre un cămin de bătrâni din comuna Ceaușu de Câmpie, unde 12 din cei 16 beneficiari, plus trei membri ai personalului de îngrijire, au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

„Persoanele pozitive sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar ancheta epidemiologică este în curs. Persoanele vârstnice sunt peste 60 de ani, cu patologii diverse. Iar în cazul decesului se urmează procedura de recoltare de produs biologic şi se trimite la Institutul Cantacuzino din nou pentru determinare”, a declarat directorul DSP Mureş, dr. Iuliu Moldovan, potrivit Agerpres.

Conform managerului Spitalului Clinic Județean Mureș, Daniel Porav-Hodade, în urmă cu două zile spitalul a fost anunțat de către DSP Mureș cu privire la testarea pozitivă a unor asistenți din cadrul unui cămin de bătrâni privat. Acesta a mai anunțat că ancheta epidemiologică este în curs și nu există date concrete cu privire la modul în care a ajuns virusul în respectivul cămin.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW