Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Deplasările în afara localității vor fi restricționate după 15 mai / Cazanciuc: cineva va trebui să vină în Parlament cu o lege

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că începând cu 15 mai, pe teritoriul României va fi instituită starea de alertă, ceea ce presupune că deplasările în afara localității vor fi restricționate cu anumite excepții. Aceasta este doar una din măsurile care se vor aplica în curând. 

„Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate cu exceptii (interesul de serviciu, probleme medicale, pentru sport individual, mers cu bicicleta in afara localitatii)„, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, spune că restricţia unor drepturi fundamentale se poate face doar prin lege.

„Starea de alertă nu înseamnă că drepturile fundamentale pot fi limitate printr-o decizie a autorităţilor locale, pentru că starea de alertă este, în principiu, atributul administraţiei locale, cu un aviz al Ministerului Afacerilor Interne. Constituţia nu a fost suspendată, art 53 este în vigoare, dreptul la libera circulaţie poate fi restricţionat doar prin lege.(…)De aceea cred că cineva va trebui să vină în Parlament cu o lege”, a mai spus senatorul social-democrat”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Robert Cazanciuc..

sursa foto: Poliţia Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW