Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ICCJ a decis sesizare CCR în dosarul lui Sebastian Ghiță

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 iunie 2019 Etichete: ,

Magistrații instanței supreme au decis admiterea cererii de sesizare a completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul lui Sebastian Ghiță, în care SIIJ a retras apelul. Sesizarea CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate vizează atribuţiile Secţiei privind retragerea apelurilor din cauze.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 881 alin. 6 şi art. 888 alin 1 lit. d) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin art. 14 pct. 4 şi 6 din OUG nr. 7/2019 formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia Judiciară, Serviciul judiciar penal. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia Judiciară, Serviciul judiciar penal”, se arată în minuta instanţei.

Decizia magistraților este definitivă.

În prezent, Sebastian Ghiță de află în Serbia. Fostul deputat a fugit din țară în decembrie 2016 și are pe rolul instanțelor și parchetelor din România mai multe dosare penale.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW