Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Două piețe din Craiova au fost închise după ce Protecția Consumatorului a descoperit grave încălcări ale Ordonanțelor militare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: , , ,

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au suspendat temporar activitatea la piețele Centrală și Valea Roșie din Craiova din cauza neregulilor găsite privind distanțarea socială a persoanelor. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 17.000 lei. 

Potrivit ANPC, aceste măsuri au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr.  3/2020, în cazul Pieței Centrale (nu au fost implementate măsurile  de distanțare socială, culoarele dintre tarabe neavând lățimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanțe dezinfectante, în incinta pieței, pentru consumatori și comercianți), iar în cazul Piaței Valea Roșie, din cauza abaterilor privind desfășurarea activității în spațiul de vânzare și cel de depozitare a lactatelor, în condiții igienico-sanitare necorespunzătoare.

ANPC dă asigurări că va continua campania de verificări și în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum și că drepturile consumatorilor sunt respectate.

Sursa foto: ANPC

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW