Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Intervenție a jandarmilor într-un centru de carantină din Buzău / Mai multe persoane nu au respectat regulile impuse

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: ,

Jandarmii au intervenit la un centru de carantină din Buzău, acolo unde un grup mai mare de români reveniți din Marea Britanie era cazat. Șase persoane nu au respectat regulile impuse și au creat o stare tensionată în centrul de carantină.

Conform prefecturii Buzău șase persoane nu au respectat regulile impuse și au început să iasă din camerele în care erau cazate şi să intre dintr-o încăpere în alta.

Pe perioada carantinei oamenii nu au voie să ia contact unul cu altul astfel încât să fie evitat orice risc de transmitere a coronavirusului.

”De asemenea, s-a acţionat în interiorul centrelor de carantină pentru detensionarea unei stări conflictuale, respectiv pentru verificarea respectării de către persoanele aflate în carantină a regulilor stabilite de către organele de sănătate publică.  În urma controalelor efectuate, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de «zădărnicirea combaterii bolilor», faptă prevăzută de  art. 352, alin. 1 din Codul Penal, existând suspiciunea rezonabilă că 6 persoane ar fi încălcat regulile stabilite pentru spaţiul de carantină, prin ieşirea din camerele repartizate pentru cazare, pentru a se vizita între ele sau a-şi înmâna diferite obiecte de la o cameră la alta, creând astfel premisele răspândirii bolilor”, a transmis Prefectura Buzău.

Un grup de 13 români reveniți din Anglia a fost cazat, săptămâna trecută, la centru de carantină din Buzău. Dintre acestea, până acum șase persoane au fost confirmate cu coronavirus.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/interventie-a-jandarmilor-intr-un-centru-de-carantina-din-buzau-mai-multe-persoane-nu-au-respectat-regulile-impuse/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW