Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , ,

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis despre proiectul de lege privind autonomia „Ținutului Secuiesc” fac obiectul unei plângeri formulate de Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, transmite Hotnews.

Asociația îl acuză pe Klaus Iohannis că a incitat la ură și discriminare față de etnicii maghiari din România.

„Comportamentul domnului Președinte Klaus Iohannis, manifestat în toată mass-media, nu poate fi calificat altfel decât ca unul al cărui scop imediat este incitarea publicului la ură și/sau la discriminare în detrimentul unor categorii de persoane, în speță, împotriva cetățenilor români aparținând minorității maghiare din România. Prin declarația rostită de el se creează o atmosferă dezagreabilă la nivelul comunității maghiare. Agravează situația și faptul că domnia sa are calitatea de Președinte al României, ceea ce insuflă sentimentul că însuși statul român acționează împotriva cetățenilor săi de etnie maghiară”, se arată în plângerea transmisă la CNCD.

Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat categoric împotriva proiectului de autonomie maghiară și atacat în termeni duri Partidul Social Democrat pe motiv ar ajuta UDMR să treacă legea prin Parlament. După aceste declarații proiectul a fost respins în regim de urgență prin vot în Senat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW