Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Fondurilor Europene, despre finanțarea sistemului sanitar: Anul viitor vom putea accesa 4,5 miliarde de euro / Vaccinul tetravalent și spitalele regionale, direcții de acțiune

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Începând cu primul trimestru al anului 2020, România ar putea începe accesarea fondurilor europene prin Programul Operațional de Sănătate, a declarat, duminică seară, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Potrivit oficialului, țării noastre îi vor reveni, din noul exercițiu bugetar,  4,5 miliarde de euro pentru domeniul sănătății

„Începând cu primul trimestru al anului viitor cred ar putea să fie funcţional Programul Operaţional de Sănătate şi putem accesa cele 4,5 miliarde de euro pe care România le-a propus să fie alocate pentru finanţarea serviciului public de sănătate din ţara noastră. (…) Accesarea banilor depinde de beneficiarii noştri, de către unităţile sanitare din România. Ne pregătim împreună cu unităţile sanitare să accesăm cât mai bine şi mai eficient în folosul pacienţilor şi în folosul populaţiei beneficiare de servicii de sănătate”, a spus Boloş, la Digi 24, citat de Agerpres.

Marcel Boloș a explicat că fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea în țara noastră a unui vaccin tetravalent. De asemenea, va fi finanțată construirea și a trei spitale regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova. Pe lângă acestea, ministrul a precizat că sunt avute în vedere și lucrări de investiții în infrastructura spitalicească județeană, dar și procurarea de echipamente medicale.

„Încercăm să asiguram fondurile necesare astfel încât vaccinul tetravalent să fie folosit în interesul pacienţilor noştri. Aceasta va fi o primă direcţie de acţiune a cercetării în domeniul medical (…) Mai avem şi alte direcţii de acţiune în Programul Operaţional de Sănătate care ţin de educaţia cadrelor medicale şi utilizarea echipamentelor de către cadrele medicale, iar o componentă importantă este cea legată de infrastructură. Pe lângă cea de spitale regionale avem în vedere şi intervenţiile care privesc infrastructura spitalelor judeţene şi mai ales a echipamentelor din blocurile operatorii din zonele de imagistică sau cele care sunt din secţiile de terapie intensivă inclusiv cele care privesc unităţile de primiri urgenţe. Toate sunt înglobate în Programul Operaţional de Sănătate pe care o să îl prezentăm în perioada următoare în spaţiul public, să fie pe înţelesul tuturor, care sunt beneficiile pe care România încearcă să le obţină din această alocare, una dintre cele mai mari poate chiar cea mai mare pe care România caută să o obţină într-un domeniu atât de important al sănătăţii publice şi prin care încercam să creştem standardele de calitate”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW