Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Șomajul tehnic nu va mai putea fi acordat după ridicarea stării de urgență. Ce măsuri pregătește Guvernul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că Guvernul lucrează la un plan pentru a rezolva situația de după terminarea stării de urgență, atunci când șomajul tehnic nu va mai putea fi plătit de stat.

„Angajații nu sunt în război cu angajatorul și nici invers, e o presiune enormă” și pentru unii, și pentru ceilalți, a arătat ministrul muncii, care a recunoscut că mai ales la începutul crizei a primit relatări „tulburătoare” de la oameni în privința experiențelor de comunicare cu angajatorii.

După 15 mai, când se va ridica starea de urgență, plata șomajului tehnic nu se va mai putea face, dar va fi înlocuită cu o altă măsură la care guvernul lucrează în prezent”, susține Alexandru.

Mai exact, este vorba despre un pachet de măsuri, prin care angajatorii și angajații să fie sprijiniți ca să își poată relua activitatea după 15 mai.

Aceste măsuri ar putea avea caracter gradual, însă orizontul de timp va fi discutat de ministru cu sindicatele și patronatele. De exemplu, angajații ar putea reveni în activitate în etape, cu program redus sau într-o formă flexibilă de muncă.

„Elaborăm și alte măsuri, care se adresează românilor reîntorși în țară, cărora dorim să de oferim oportunități pentru a se angaja în România, respectiv celor rămași fără loc de muncă, nu sunt în șomaj tehnic, li s-a întrerupt activitatea și reprezintă o resursă pe care vrem să o reantrenăm în activitate”, a arătat Violeta Alexandru, la Digi24.ro.

Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW