Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall îl critică pe Raed Arafat: Legea este și trebuie să fie egală pentru toți! Cine a încălcat legea trebuie să răspundă legal! Astfel de declarații sunt extrem de periculoase

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, critică dur afirmația șefului DSU, Raed Arafat, care a spus că „cine a ocolit birocrația acum pentru achiziții sanitare să nu fie pedepsit”. Birchall susține că legea este și trebuie să fie egală pentru toți.

„Stiu ca nu este popular ce voi scrie acum dar este adevarul: Sunt surprinsa la modul cel mai neplacut sa citesc o astfel de declaratie! Cum adica „sa nu fie pedepsit”?? Legea este si trebuie sa fie egala pentru toti! Cine a incalcat legea trebuie sa raspunda legal! Astfel de declaratii sunt extrem de periculoase si pentru ca pot incuraja nerespectarea si nesupunerea fata de lege ca sa nu spun direct ca poate incuraja comiterea unor posibile infractiuni! Oare de aceea sunt atat de multe zbateri pentru a trece in aceasta perioada acel faimos OUG pe achizitii??”, scrie Birchall pe Facebook.

Raed Arafat a declarat într-un interviu pentru Digi24 că pandemia de coronavirus a găsit țara noastră cu stocurile de materiale sanitare aproape zero. Mai mult, atunci când IGSU a încercat să facă stocuri, rapoartele de audit au criticat sărirea unor etape procedurale în achiziții.

Arafat a mai precizat că cei care încearcă în perioada pandemiei să obțină ilegal beneficii de pe urma achizițiilor ar trebui să fie pedepsiți, dar nu și persoanele care „fac eforturi pentru a rezerva materiale, atât de insuficiente în condițiile în care lumea le caută, chiar și ocolind birocrația”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW