Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre măsura privind separarea vârstnicilor de familii: Așa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia din casă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis condamnă manifestările violente care au avut loc în prima zi de Paște, susținând că au fost oameni care nu au înțeles că trebuie să respecte regulile. Șeful statului a vorbit și despre relaxarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, susținând că acestea vor fi relaxate în pași, iar oamenii trebuie să se obișnuiască să respecte anumite reguli.

Vreau să condamn cu fermitate acele manifestări violente, puține dar vizibile. Au fost oameni care nu au înțeles că trebuie să respecte regulile.

Nu putem să tolerăm astfel de manifestări violente în condițiile în care această pandemie crează probleme pentru noi toți. Este foarte clar că acolo unde nu se respectă trebuie intervenit ferm prompt și clar. Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite”, a declarat Iohannis.

Iohannis, către vârstinici: Stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia din casă

Klaus Iohannis a precizat că după data de 15 mai, dacă numărul de infecții scade, este clar că vom intra într-o fază de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

„După data de 15 mai dacă numărul de infectați scade și numărul de decese scade și respectăm măsurile impuse, este clar că vom putea intra într-o fază de relaxare. Această relaxare va fi făcută în pași. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții.

Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiștii, cu comitetul științific, cu cei care sunt implicați în gestionarea epidemiei. (….)Voi face eu declarații, premieru, miniștrii. Pe partea economică, unde se lucrează la repornirea economiei, ministrul Economiei va face declarații

A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un astfel de plan, cineva propunea o măsură aberantă, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Trăim într-o societate liberă care se procedează, dar nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Persoanelor în vârstă le spun „stați liniștiți”. Nu vine nimeni să vă ia din casă.”, a mai declarat președintele.

Iohannis: Relaxarea înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața voastră, dar responsabilitatea vă revine vouă

Klaus Iohannis face apel la populație să fie responsabilă, susținând că după 15 mai vor fi implementate măsuri de relaxare.

Toată lumea trebuie să fie responsabilă. (….)Am evaluat impactul măsurilor în aceste zile de sărbătoare. După 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Vor fi graduale. La început vor fi posibile activități care prezintă un risc mic de contaminare. Este evident nevoie de evaluare a medicilor, dar și economică. Trebuie să înțelegem că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia și că responsabilitatea revine fiecăruia.

Este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri. Ce am detaliat este perioada de după 15 mai. Dacă respectăm până atunci măsurile impuse sigur va duce la un lucru bun”, a mai transmis Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW