Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Radu Mazăre, la instanţă: Am fost adus cu forța în România. Un procuror m-a amenințat

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 24 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a acuzat, în sala de judecată, că a fost adus cu forţa în România, fiindu-i încălcate drepturile atât de autorităţile din România, cât şi de cele din Madagascar. Mazăre spune că a fost ameninţat de un procuror şi de un poliţist.

,,Consider că mi-au fost încălcate drepturile de ambele state, atât Madagascar, cât şi România – din momentul în care am fost adus forţat în România, fără posibilitatea de a mă prezenta în faţa unei instanţe în Madagascar, şi când am fost preluat de escorta românească, fără a există o hotărâre dată de instanţă, de extrădare. Deşi în Madagascar s-au făcut presiuni asupra mea, am fost ameninţat inclusiv cu copiii, că să-mi dau acordul scris că renunţ la orice şi doresc să mă întorc în România, nu am făcut acest lucru. Am fost ameninţat de un ofiţer de poliţie, precum şi de procuror”, a declarat Radu Mazăre în faţa completului de 5 judecători de la ICCJ, potrivit Mediafax.

Mazăre susţine că nu a plecat pentru a se ascunde, ci pentru că nu avea parte de un proces echitabil în România.

Avocatul lui Radu Mazăre: Nu există o decizie definitivă a unui tribunal pentru extrădarea inculpatului

,,Faţă de menţinerea iniţială putem constata cu uşurinţă că nu există o decizie definitivă a unui tribunal pentru extradarea inculpatului. Singura problema care rămâne în discuţie este actul în baza căruia s-a dispus extrădarea. Avem două autorizaţii din 14 şi 18 mai 2019. Organul emitent este un procuror şi nu un judecător. Am verificat atribuţiile procurorului sa vedem dacă poate invoca prin autorizaţie să dispună extrădarea”, a spus avocatul lui Mazăre în sala de judecată.

Radu Mazăre este încarcerat în Penitenciarul Rahova. Fostul edil are de ispășit o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru retrocedări ilegale. Mazăre a fost condamnat în primă instanţă în alte două dosare la 6 ani şi 6 luni, respectiv 9 ani şi 10 luni.

Fostul primar a plecat din România în Madagascar înainte de a fi condamnat definitiv. În urmă cu câteva săptămâni, Mazăre a fost adus în România şi încarcerat la Penitenciarul Rahova. Alături de el, în Madagascar, era şi iubita acestuia. După încarcerarea la Rahova, şi-a cerut iubita de soţie, urmând ca nunta să aibă loc în închisoare.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW