Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


ASSMB, precizări despre focarul de infecție de la Spitalul de Nefrologie „Carol Davila”: Există suspiciunea privind existența unui număr restrâns de cazuri de infectare cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , ,

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a precizat, joi, că la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital de suport pentru pacienții infectați cu Covid-19 care au nevoie de dializă că „există suspiciuni privind existența unui număr restrâns de cazuri de infectare în rândul personalului medical care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului”.

„În acest moment, pentru a putea confirma sau infirma aceste suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2, este în desfăşurare o anchetă epidemiologică şi are loc o retestare a personalului medical. În momentul în care vom dispune de informaţii certe privind existenţa unor cazuri de infectare a personalului de la Spitalul Clinic de Nefrologie ‘Dr. Carol Davila’, vom reveni prompt pentru a asigura o informare corectă a opiniei publice”, informează ASSMB.

Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” este administrat de Primăria Municipiului București prin ASSMB.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, că la Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” din București este un focar de coronavirus. Potrivit ministrului, în prezent, toate cadrele medicale, 19 la număr, infectate cu virusul Covid-19 au fost internate.

„Chiar dimineață eram anunțat că este un focar la Spitalul de Nefrologie „Carol Davila” din București. Rămâne să verificăm. Toți cei care sunt pozitivi în acest moment sunt internați. Erau 19 cadre medicale infectate, rămâne să reevaluăm ca și testare, să vedem dacă se confirmă aceste teste, ca să putem să îi gestionăm atât ca și personal medical, cât și ca funcționarea acelui spital”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.ro.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW