Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii își propune să afle câți bugetari sunt în România

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat demararea procedurilor pentru unificarea tuturor registrelor de evidență a bugetarilor, astfel încât toate datele în privința acestor angajați să se regăsească într-o singură sursă. Oficialul precizează că la momentul actual nu se cunoaște cu exactitate numărul total al bugetarilor.

„România nu știe, cu certitudine, cine e angajat și mai ales câte persoane plătim din bani publici. Trebuie muncit și pus la punct un unic punct – sursă pentru toate date despre forța de muncă din România. M-am decis să mă apuc de treabă.”

Potrivit Violetei Alexandru, datele privind numărul de salariați plătiți din fonduri publice de la Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor nu sunt în concordanță.

„Acum în Revisal (n.r. – Registrul de Evidență a Salariaților) sunt 1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”. “De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finanțelor este o situație foarte utilă: Posturi ocupate în sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000). Toate aceste date sunt utile dar trebuie să avem o singură sursă, interogabilă și actualizată constant cu toate informațiile necesare care să ne dea imaginea totală a celor care muncesc. (…) În REVISAL/REGES nu se regăsesc structurile ”militare”, MAI (despre care nu spunem, totuși, că e structură militară), MAPN, STS, SPP și serviciile secrete. Nici persoanele angajate prin contract de management prin și mandat de reprezentare și, personal, nu văd de ce nu ar fi.”

Noua platformă inițiată de ministrul Muncii, care va include toți angajații din România, va avea denumirea – Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA).

„Ca să ajung acolo unde mi-am propus, anume ca REVISAL/REGES să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România și care să cuprindă și sistemul privat dar și pe cei plătiți, într-o formă sau alta, din bani publici nu va fi ușor. Sunt legi de schimbat. Mai este și o schimbare de mentalitate”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW