Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șanse mari ca magistrala de metrou din Drumul Taberei să nu fie dată în folosință în luna iunie. Detaliul scăpat de ministrul Transporturilor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Magistrala 5 de metrou din cartierul Drumul Taberei nu va fi dată în folosință nici la sfârșitul lunii iunie, așa cum a fost asumat, cel puțin asta reiese din declarațiile ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Invitat într-o emisiune de televiziune miercuri seara, Lucian Bode, a anunțat că testele dinamice, parte a procesului de automatizare a traficului, vor începe la sfârșitul lunii mai, iar magistrala va fi pusă în folosință la 30 iunie.

„Noi estimăm că undeva la sfârşitul lunii mai vom începe testele dinamice. În paralel, realizăm recepţia parţială împreună cu ISU, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcţii realizăm recepţia obiectivelor. Bineînţeles, parte din echipamente se recepţionează şi la momentul în care ele sunt montate, iar angajamentul antreprenorilor pe cele trei contracte – structură, finisaje, automatizări – rămâne nemodificat: termen, 30 iunie, sfârşitul lunii iunie.”, a spus Bode, la Realitatea Plus, citat de Agerpres.

Cu toate acestea, tot Lucian Bode promitea în luna ianuarie că finalizarea că din momentul finalizării lucrărilor esențiale la structură, asumate pentru luna aprilie la acea vreme, va mai dura șase săptămâni să fie definitivate lucrările de automatizare, de care se ocupă compania Alstom.

Am fost acolo cu domnul prim-ministru şi am primit toate asigurările din partea celor care lucrează la structură şi care în aprilie trebuie să finalizeze lucrările, din partea celor care au contractat partea de semnalizări şi s-au angajat că în şase săptămâni finalizează partea de semnalizare, din partea celor care lucrează la finisaje, toţi cei care sunt implicaţi în realizare obiectivului, în frunte cu noul manager general toţi s-au angajat că în iunie 2020, acest obiectiv este dat în exploatare”, a spus Lucian Bode în luna ianuarie.

De altfel, termenul de șase săptămâni a fost vehiculat și Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom România într-o declarație de presă din luna decembrie.

„Eu am spus în felul următor: din momentul în care ei termină pe civile, mie îmi trebuie 6 săptămâni să îl dau la gata şi, credeţi-mă, mă ţin 100% de chestia asta. Sunt gata acum. Mai am de legat cablurile când or termina. Şi am zona aia cu apă freatică peste care trebuie să trec cablurile. La ora asta nu pot, că e apă”, a declarat Stanciu, citat de Economica.net.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW