Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Anchetă la un azil din Galați: 18 bătrâni au fost îmbolnăviți de directoarea centrului care era purtătoare de Covid-19 / Două decese înregistrate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați au deschis, marți, un dosar penal după ce mai mulți bătrâni de la un azil din oraș au fost îmbolnăviți de directoarea centrului, care era purtătoare de coronavirus. Femeia a îmbolnăvit și câțiva angajați ai căminului de bătrâni. 

La căminul pentru persoane vârstnice Sf. Ilie Galați erau cazați 130 de bătrâni. În total, 27 de persoane au luat infecția cu coronavirus de la directoarea azilului.

Prefectura Galați a confirmat pentru mainnews.ro că 18 bătrâni și nouă angajați ai căminului au fost diagnosticați cu Covid-19.

Din cei 18 bătrâni infectați din centru, doi au murit. Este vorba despre un bărbat de 82 de ani și unul în vârstă de 72 de ani.

Directoarea centrului a luat virusul de la soțul său care venise din Turcia și a continuat să vină la serviciu.

Comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați – Întrgistrare dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

„(…)directorul Căminului pentru persoane vârstnice Sf. Ilie Galați, care a intrat în contact cu o perȘoană reîntoarsă în țară dintr- un stat aflat pe lista celor cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus COVID-19, nu a luat toate măsurile legale pentru prevenirea și combaterea bolilor, continuându-și activitatea în cadrul centrului, fapt ce a condus la infectarea cu coronavirus COVID-19 a nțai multor persoane vârstnice din cele 130 cazate în centru”, arată procurorii.

Decese în rândul bătrânilor de la căminul din Galați

Deces 147: Bărbat, 82 ani din Caminul de bătrâni, jud. Galați.

Data confirmării: 03.04.2020.

Data internării: 03.04.2020 – BoIi Infecțioase -ATI.

Data deces: 04.04.2020.

Comorbidități: demență, cardiopatie ischiemica, fibrilatie atrială, insuficiență cardiacă.

Deces 151: Bărbat, 74 ani din jud. Galați.

Persoana asistată in Centrul de Ingrijiri Bătrâni Galați, contact cazuri confirmate.

Data recoltare: 04.04.2020.

Data deces: 04.04.2020.

Data confirmare: 05.04.2020.

 

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW