Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Boloș: 75.000 de cadre medicale ar primi stimulentul de risc. Valoarea evaluată e de 120 milioane de euro, bani europeni

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat, luni, că 75.000 de cadre medicale care se află în lupta anti-Covid vor primi stimulentul de risc medical, iar valoarea estimată este de 120 de milioane de euro, bani ce vor fi asigurați din fondurile europene.

Potrivit ministrului, tot personalul care deservește spitalul va primi stimulente de risc medical: medici, asistente, personal paramedical. Suma evaluată este de 120 de milioane de euro și va fi asigurată prin fonduri europene, prin programul Capital Uman.

„E o propunere pe care România a formulat-o. Se regăsește în proiectul de OUG care va fi supus aprobării în ședința de Guvern. Nu suntem singurul stat membru care a aluat o astfel de măsură. Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia au recurs la aceste metode de stimulare a personalului medical având în vedere actul de curaj de care dau dovadă în această perioadă.

Dacă va nevoie de suplimentarea fondurilor, vom face demersuri pentru a le asigura”, a spus Boloș, la Digi24.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că a solicitat premierului Orban să fie găsite fonduri pentru ca angajații sistemului sanitar care lucrează cu pacienți infectați cu noul Covid-19 să primească un bonus lunar de 500 de euro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că nu l-ar numi bonus, ci spor de periculozitate.

„Nu aș spune bonus, medicii nu sunt cei care primesc bonus.

Aș spune un spor de periculozitate, ne întâlnim cu ceva ce nu a mai existat. Atunci se impune acest spor și bonus dacă vrem să îi spunem așa.

Toate cadrele medicale implicate în lupta contra COVId-19 merită acest spor, bonus.

Această sumă se discută, până luni la ședința de Guvern avem timp să discutăm și suma și cuantumul pe care-l primește fiecare.”, a spus Nelu Tătaru, sâmbătă.

Comentarii


  • Marazzi G, et al generic cialis 20mg Tamoxifen is an antagonist of estrogen receptor widely used in therapy of breast cancer, but after several years of treatment clonal cell line tumors become unresponsive to the drug Higgins and Stearns 2009

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/marcel-bolos-75-000-de-cadre-medicale-ar-primi-stimulentul-de-risc-valoarea-evaluata-e-de-120-milioane-de-euro-bani-europeni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW