Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procurorii unui parchet din România lucrează în birouri cu infiltrații de apă, după ce clădirea a rămas fără acoperiș | Decizia Guvernului

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Guvernul alocă, din fondul de rezervă, 300.000 de lei pentru reabilitarea sediului Parchetului din Liești, județul Galați. Clădirea în care funcționează instituția a rămas fără acoperiș din cauza unui episod de vreme severă, iar Parchetul General are fondurile necesare pentru reabilitare.

Incidentul a avut loc la începutul lunii februarie. Atunci, vântul puternic a dus la desprinderea în întregime a acoperișului.

Imobilul în care funcționează Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești a fost grav afectat de fenomenele atmosferice (vânt puternic) din noaptea de 05/06 februarie 2020, fenomene care au provocat desprinderea în întregime a învelitorii din tablă zincată de pe șarpantă”, se arată în documentul întocmit de Ministerul Justiției.

Înlocuirea acestei învelitori necesită lucrări de reparații capitale la acoperiș, estimate la suma de 300.000 lei. Cum Ministerul Public nu are acești bani s-a luat decizia de a aloca suma din fondul de rezervă.

Anchete în birouri cu mai puțină apă

În prezent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești își desfășoară activitatea în două birouri care au fost mai puțin afectate și în care infiltrațiile de ape pluviale sunt mai reduse, potrivit sursei citate.

Dat fiind faptul că înlocuirea învelitorii din tablă zincată în care funcționează Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești reprezintă o cheltuială generată de o situație deosebită, care necesită o finanțare imediată, în condițiile în care o expunere la intemperii conduce la o degradare avansată a imobilului și, implicit, imposibilitatea de funcționare normală a unității de Parchet, și având în vedere că Ministerul Public nu dispune de suma estimată pentru reparații, (…), se impune alocarea sumei de 300 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, potrivit documentului.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată în ședința Executivului din 2 aprilie, potrivit ordinii de zi soluționate.

Foto: realitateadegalati.net

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW