Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Spitalul din Suceava va fi militarizat / Solicit Guvernului acordarea unui spor pentru cadrele medicale care tratează pacienți COVID

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Președintelui Klaus Iohannis a transmis în videoconferința de joi cu prim-ministrul și ministrul Sănătății că Spitalul din Suceava va fi militarizat. Președintele a solicitat executivului să găsească resurse pentru acordarea unui spor salarial pentru cadrele medicale care tratează  pacienți infectați cu COVID-19.

Klaus Iohannis a cerut să fie introduse proceduri militare la Spitalul din Suceava pentru a eficientiza readucerea sa la parametrii optimi de tratare a pacienților.

„Este o unitate în care știm cu toții că, din păcate, au apărut probleme care s-au propagat. Acum nu este momentul să vedem ce și cum s-a întâmplat până în acest moment. Aceasta este treaba altor autorități. Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcțiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătății, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcțiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate. Este nevoie, evident, ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar, în așa fel încât personalul medical, medicii, să fie protejați. Din informațiile mele, în acest moment, în spital au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical, de asemenea, 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID. Este nevoie să se facă o dezinfecție în spital și în oraș.”

De asemenea, Klaus Iohannis a solicitat Guvernului să acorde un bonus salarial pentru medicii care tratează pacienți infectați cu COVID-19.

„Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW