Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Avocatul Poporului susține că ordonanțele militare nu sunt destul de clare și îi cere lui Vela să folosească, pe viitor, formulări riguroase

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Avocatul Poporului i-a trimis ministrului de Interne un document în care îi solicită să folosească formulări ”riguros exacte” în viitoarele ordonanțe militare, dacă ele vor exista. Renate Weber spune că a primit mai multe sesizări de la cetățeni care se plâng de felul în care sunt redactate ordonanțele date până acum.

Weber este de părere că dacă ar fi folosite formulări mai clare ar fi exclusă aplicarea arbitrară a sancțiunilor. (FOTO 1)

FOTO 1 – captură din documentul Avocatului Poporului

Avocatul Poporului susține că actualele prevederi permit interpretări eronate, lucru care poate duce la sancțiuni ilegale. (FOTO 2)

FOTO 2 – captură din documentul Avocatului Poporului

În concluzie, susține Renate Weber în documentul trimis pe 1 aprilie, ministrul de Interne trebuie să găsească soluții în așa fel încât să fie folosite ”norme riguros exacte” în ceea ce privește definirea contravențiilor.

Până acum au fost adoptate șase ordonanțe militare, prin care au fost introduse o serie de măsuri fără precedent, cum ar fi restricții de circulație sau carantinarea orașului Suceava și a comunelor din jur.

FOTO Renate Weber: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW