Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre situația de la Arad: Este o transmitere comunitară extinsă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a inspectat Spitalul Județean Arad după ce 83 de angajați au intrat in concediu medical, iar 14 medici și-au dat demisia în ultima săptămâna.

Nelu Tătaru a explicat faptul că la Arad a avut loc o transmitere comunitară a COVID-19, după ce mai multe cazuri nu au fost identificate.

„E o transmitere comunitară extinsă în acest moment, niște cazuri neidentificate la început, dispersia s-a făcut pe ce însemna personal medical, de la personal medical la ceea ce însemna pacienţi.”

Ministrul a fost impresionat de un medic rezident din Italia care lucra la în zona de triaj epidemiologic din curtea Spitalului Judeţean Arad.

„Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut, dar am fost impresionat aici, cel puţin la corturi, să văd o tânără rezidentă din Sicilia care ne tratează pe noi. Cred că şi acesta este un motiv pentru care medicii noştri ar trebui să înţeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toţi, este un moment în care ar trebui să ne gândim la cei din judeţul Arad, să ne gândim la cei din judeţele limitrofe”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a ajuns în judeţul Arad pentru a verifica în care sunt primiţi pacienţii la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, dar a vizitat și punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, pentru a vedea cum au loc triajele epidemiologice.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW