Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre măsura carantinării municipiului Suceava: Avem în jur de 1000 de persoane infectate și umblă libere

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , ,

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat cauzele care au dus la răspândirea accelerată a COVID-19 în Suceava și motivele care au stat la baza deciziei de emitere a Ordonanței militare 6.

Potrivit lui Nelu Tătaru, care s-a aflat la Suceava săptămâna trecută pentru a gestiona situația, vina se împarte între persoanele care nu au respectat indicațiile autorităților, anchetele epidemiologice nefinalizate și conducerea Spitalului Județean Suceava.

„La Suceava am avut transmitere comunitară accentuată, accelerată și pe fondul multor persoane infectate, dar și pe fondul unor necorelări sau erori medicale, ale managementului local, cât și al unor anchete epidemiologice care nu și-au găsit finalul, având în vedere că majoritatea celor care trebuiau să facă aceste anchete sau cei care tratau au fost afectați.”

Conform lui Nelu Tătaru, municipiul Suceava a fost plasat în carantină din cauza faptului că estimările autorităților arată că la momentul actual sunt până în 1000 de persoane purtătoare ale COVID-19 care nu sunt depistate.

Și în acest moment considerăm că sunt până în 1000 de persoane care sunt purtători și care circulă liber prin Suceava. Pentru asta avem și motivul carantinării Sucevei (…) Nu ne gândim la testarea populației din Suceava, avem anchete în desfășurare.” a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Până luni, 31 martie, au fost 2109 de cazuri confirmate în țară și 65 de decese cauzate de COVID-19. Din cele 2109 cazuri confirmate, 593 se află în municipiul Suceava.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW