Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre măsurile împotriva COVID-19: Obiectivul nostru este să creștem capacitatea de testare / Cazurile mai puțin grave nu vor mai fi tratate în spital

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , ,

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni la Realitatea Plus că unul dintre printre obiectivele Guvernului se numără creșterea capacității de testare pentru COVID-19. În privința scenariului 4 de răspuns la epidemie, acesta a explicat că acesta presupune că pacienții cu forme ușoare de infectare nu vor mai fi tratați în spital.

Ludovic Orban declarat că este necesară creșterea capacității de testare, în condițiile în care la momentul actual pot fi procesate zilnic aproximativ 2000 de teste.

„În ce priveşte capacitatea de diagnosticare, am pornit de la o capacitate redusă pe care am mărit-o gradual. Astăzi există 35 de centre unde se pun diagnostice, în unele centre sunt mai multe PCR active. Noi creştem gradual capacitatea de diagnosticare, la ora actuală putem procesa peste 2.000 de teste zilnic. În ceea ce priveşte procedura de diagnosticare există o metodologie care a fost agreată la nivel european în care se stabileşte cine se testează. Există o ordine a priorităţilor în ceea ce priveşte diagnosticarea. La noi această capacitate de testare a crescut proporţional cu numărul cazurilor. Există o întârziere de o zi, două, dar noi am diagnosticat într-un timp de 1-2 zile. Nu ne mulţumim, obiectivul nostru este să creştem capacitatea de diagnosticare.”

Ludovic Orban: Cazurile mai puțin grave urmează să nu fie tratate în spital

Cu privirea la intrarea în scenariul 4 de acțiune împotriva COVID-19, care ar urma să aibă loc după ce va fi depășit numărul de 2000 de cazuri, Orban a declarat că acesta presupune, pe lângă măsurile deja implementate, tratarea pacienților cu forme ușoare la domiciliu sau în alte locații.

„Intrarea în scenariul 4 presupune unele măsuri pe care le-am şi adoptat. De exemplu, se reduce numărul internărilor în spitale pentru a disponibiliza cât mai multe paturi pentru cei infectaţi cu coronavirus. De asemenea, sunt pregătite să primească pacienţi spitalele din linia a doua. În prima fază, pacienţii infectaţi au fost trataţi în Spitalele de Boli infecţioase, în faza a doua intră mai multe spitale. În Bucureşti, Spitalul Colentina care e pregătit şi în ţară s-a gândit un astfel de spital care poate primi pacienţi care sunt trataţi pentru Covid. Cazurile mai puțin grave urmează să nu fie tratate în spital, ci la domiciliu sau într-o altă locație. În rest, nu sunt foarte multe măsuri în faza 4”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW