Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Poveștile că mergem din ușă în ușă să facem teste nu sunt serioase

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 26 martie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern că „poveștile că mergem din ușă în ușă și facem teste nu sunt serioase” și că autoritățile din România aplică procedurile validate internațional.

„Poveștile că mergem din ușă în ușă să facem teste nu sunt serioase. Noi aplicăm procedurile validate și obiectivul nostru este de a crește sistematic capacitatea de testare, astfel încât orice persoană care se încadrează să fie testată”, a spus Ludovic Orban.

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a anunțat, miercuri seara, că întreaga populație din București va fi testată pentru coronavirus. Potrivit acestuia, echipe medicale vor merge din ușă în ușă pentru a-i testa pe bucureșteni.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, la Pro Tv.

Victor Costache a demisionat, joi,  din fruntea Ministerului Sănătății, iar locul acestuia a fost luat de către Nelu Tătaru, care a declarat că în Capitală vor fi testați, pentru început, 10.000 de oameni în cadrul unui proiect derulat împreună cu Primăria Capitalei, urmând ca în limita capacității de testare și a simptomatologiei manifestată, să fie testată și o mare parte din populație.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW