Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Parlamentarii PSD au decis să doneze 50% din indemnizațiile lor/ Este nevoie rapid de simplificarea procedurilor de achiziții publice strict pentru echipamentele medicale

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: ,

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la finalul ședinței Comitetului Executiv că toți parlamentarii social-democrați au decis că vor dona 50% din indemnizațiile lor pentru a sprijini achiziția de urgență de echipamente medicale de maximă necesitate.

„Am discutat despre măsurile pe care autoritățile locale le pot implementa, dar și despre problemele cu care se confruntă. Singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea județelor s-a rezumat la 50 de costume de protecție și în jur de 100-200 de măști pentru medici. Adică necesarul pentru o zi. Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt județe care ne-au spus că sunt mulți oameni care au ieșit din carantină și nu au fost testați! Este foarte grav!”, a declarant Ciolacu.

Social-democratul a făcut un apel către Guvern și către președintele Klaus Iohannis să trimită urgent teste către spitale.

„Foarte multe dintre primării, foarte multe dintre Consiliile Județene au luat deja hotărâri locale prin care au deblocat bani către spitale. Dar spitalele trebuie să aibă de unde să cumpere teste, medicamente, și echipamente de protecție. Iar Guvenul nu aduce toate aceste lucruri. Cei aflați în prima linie NU mai trebuie lăsați să lupte cu mâinile goale! Ca până acum. Protecția lor este esențială pentru viața noastră, a tuturor!”, a mai precizat Ciolacu.

Lider PSD: Sper că Orban și Costache au învățat ceva în urma cazurilor Gerota și Suceava

Liderul interimar al PSD a dat exemplu cazul de la Spitalul Gerota și a explicat că acest eveniment trebuia să fie un semnal de alarmă pentru autorități.

„NU a fost luat în serios! Din păcate! Astăzi, la Suceava, situația este mult mai gravă. Din cauza guvernului acest spital este acum închis. Există soluția ca toată activitatea să fie mutată într-un spital nou, la Fălticeni. Guvernul trebuie să aloce rapid 5 milioane de euro pentru achiziția de aparatură medicală. Sper că Orban  și Costache au învățat ceva”, a mai menționat social-democratul.

Ciolacu: Este nevoie rapid de simplificarea procedurilor de achiziții publice strict pentru echipamentele medicale

Marcel Ciolacu solicită modificarea urgentă a cadrului legal, astfel încât primăriile și Consiliile Județene să poată realoca din bugetele propria sume suplimentare pentru acoperirea necesităților urgente.

„Este nevoie rapid de simplificarea procedurilor de achiziții publice strict pentru echipamentele medicale. Nu putem aștepta 3 luni până se fac licitațiile conform procedurilor actuale. Nu mai este timp de pierdut! Trebuie să luăm măsuri mai clare pentru persoanele în vârstă. După bâlbele de ieri dintre Președinte și Guvern, nimeni nu a înțeles ce trebuie să facă. Protecția persoanelor de peste 65 de ani trebuie să devină o prioritate. Statul trebuie să-i ajute pe acești oameni! Ei sunt părinții și bunicii noștri! Ei sunt cei mai expuși riscurilor. Colegii mei din județe au luat deja măsuri să îi ajute. Dar este nevoie de mai mult”, a mai transmis Ciolacu.

Social-democratul susține că PSD va lua toate măsurile necesare, în Parlament, pentru ca nimeni să nu aibă probleme în această perioadă cu plata ratelor și a facturilor.

„Vom lua măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri. Sunt cinci proiecte de lege pe care vreau să le trecem în maximum 10 zile și să ajungă imediat la promulgare”, a încheiat Ciolacu.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 11144 additional Info on that Topic: mainnews.ro/ciolacu-parlamentarii-psd-au-decis-sa-doneze-50-din-indemnizatiile-lor-este-nevoie-rapid-de-simplificarea-procedurilor-de-achizitii-publice-strict-pentru-echipamentele-medicale/…

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ciolacu-parlamentarii-psd-au-decis-sa-doneze-50-din-indemnizatiile-lor-este-nevoie-rapid-de-simplificarea-procedurilor-de-achizitii-publice-strict-pentru-echipamentele-medicale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/ciolacu-parlamentarii-psd-au-decis-sa-doneze-50-din-indemnizatiile-lor-este-nevoie-rapid-de-simplificarea-procedurilor-de-achizitii-publice-strict-pentru-echipamentele-medicale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ciolacu-parlamentarii-psd-au-decis-sa-doneze-50-din-indemnizatiile-lor-este-nevoie-rapid-de-simplificarea-procedurilor-de-achizitii-publice-strict-pentru-echipamentele-medicale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW