Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Spitalul Clinic Județean Suceava se închide pentru a fi dezinfectat / 124 de pacienți vor fi transferați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , , , ,

În urma unei evaluări făcute de Ministerul Sănătății s-a luat decizia ca Spitalului Clinic Județean Suceava să fie închis pentru 48 de ore, pentru dezinfecție. Cei 124 de pacienți internați în unitatea medicală urmează să fie transferați. 

Marți, echipa Ministerului Sănătății condusă de Nelu Tătaru, secretar de stat a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava.

În urma verificărilor s-a a decis închiderea Spitalului Clinic Județean, începând de miercuri, pentru 48 de ore, pentru ca unitatea medicală să fie dezinfectată.

Procurorii s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal in rem, după ce la Spitalului Judeţean de Urgenţă, mai multe cadre medicale infectate sau suspecte de infectare cu COVID-19 s-au prezentat, luni, la serviciu.

124 de pacienți vor fi transferați

Cei 124 de pacienți internați în spital urmează să fie transferați. Cei infectați cu COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Clinica dispune de 248 paturi, 108 dintre ele fiind deja ocupate.

De asemenea, s-a luat decizia ca pacienții confirmați negativ cu coronavirus, care nu reprezintă urgențe, își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

Ceilalți pacienții vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.

Soluții

Peste două zile ar trebui să se deschidă Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava. La secția UPU a spitalului vor începe să lucreze alți medici care vor fi transferați din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

“Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patlogie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași”, este una din soluțiile găsite de echipa MS.

După dezinfecție, urmează ca Spitalul Clinic Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

„Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor și dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcției de Sănătate Publică din Suceava 750 000 lei pentru achiziționarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR)”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

34 medici, diagnosticați cu coronavirus

La Spitalulul Clinic Județean Suceava lucrează 1300 persoane, personal medical și auxiliar.

Din cei 233 de medici, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul fiind în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

La Spitalul de Boli Infecțioase Suceava mai sunt internați 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu coronavirus.

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW