Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CEx PSD în sistem video-conferință, miercuri. Ciolacu: Voi discuta pentru a vedea ce trebuie făcut pentru a nu trece la alte tragedii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , , , ,

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni, miercuri, de la ora 12.00, în sistem de video-conferință, la sediul central din Șoseaua Kiseleff. Președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat că urmează să discute cu primarii și cu președinții de consilii județene despre măsurile care trebuiesc luate în contextul ultimului anunț făcut de președintele României. 

Klaus Iohannis a anunțat că marți va fi întocmită încă o ordonanță militară care prevede ca persoanele cu vârste peste 65 de ani să nu aibă voie să iasă din case, în contextul în care vârstnicii sunt cei mai vulnerabili în fața coronavirusului.  Președintele României a mai anunțat cu acest prilej că vor fi impuse noi restricții de circulație a cetățenilor.

În replică, Marcel Ciolacu a spus că înainte de a emite un ordin militar prin care bătrânii să fie obligați să stea în case, ar fi trebuit să fie pregătite deja și soluțiile pentru a le asigura traiul zilnic.

„Părinții și bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus! Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorități! Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja și soluțiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie! Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?! Sunt oameni în vârstă a căror viață depinde de o rețetă. Nu toți au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta. Este nevoie așadar de un mecanism real, aplicabil la nivel local, prin care acești oameni să fie sprijiniți. Nu toate autoritățile locale au capacitatea reală de a asigura o asistență eficientă, în lipsa altor măsuri de suport! Voi discuta cu primarii și cu președinții de consilii județene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW