Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna solicită amânarea alegerilor locale în contextul pandemiei COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 martie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, a solicitat amânarea alegerilor locale, care ar trebui să se desfășoare la sfârșitul lunii iunie, în contextul pandemiei de COVID-19. Acesta a anunțat că va avea o întâlnire pe această temă cu prim-ministrul Ludovic Orban, dar și cu alți lideri politici.

„Politic, lucrurile sunt foarte clare. Solicităm, şi o să am în această săptămână o întâlnire cu premierul, împreună cu ceilalţi lideri politici, amânarea alegerilor locale. În acest context, nu se mai pune perspectiva alegerilor locale în luna iunie. Parlamentul trebuie să funcţioneze şi am dovedit că poate să funcţioneze foarte bine online, iar instituţiile statului, la rândul lor, trebuie să-şi asume funcţionarea telefonică şi digitală”.

În opinia lui Dan Barna, ar fi necesară, într-o primă fază, amânarea alegerilor locale pentru la toamnă. Iar atunci, în funcție de evoluția situației, să se decidă dacă scrutinul va fi amânat până în 2021.

„Trebuie să privim situaţia în funcţie de cum va evolua epidemia în următoarele luni. În funcţie de asta, primul pas ar fi amânarea alegerilor pentru finalul anului, pentru septembrie-octombrie. Dacă situaţia se va menţine. Aceasta nu este o criză de două săptămâni, nu ştie nimeni cât va ţine – în funcţie de evoluţia epidemiei în lunile de vară, vom vedea dacă ar fi necesar sau se va ajunge în situaţia nedorită în care ar trebui să le mutăm anul viitor sau vor putea fi organizate în toamnă”, a declarat Dan Barna.

Poziția lui Dan Barna vine în contextul în care, în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 66 de noi cazuri de îmbolnăvire și au fost raportate două decese cauzate de COVID-19. Este vorba de un bolnav de cancer în stadiu terminal și un pacient care făcea dializă. Numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 433, dintre care 64 au fost declarate vindecate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW