Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Comandantul Institutului Cantacuzino: Suntem în proces de acreditare a unui laborator care să permită izolarea noului coronavirus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 martie 2020 Etichete: , , ,

Comandantul Institutului Cantacuzino, Florin Oancea, a declarat că instituția poate procesa peste 250 de teste pentru COVID-19, iar în prezent, se află într-un proces de acreditare a unui laborator care să permită izolarea noului coronavirus.

„Institutul Cantacuzino se află în stare de operabilitate. Este 100% pregătit pentru testarea în masă a persoanelor suspecte de SARS-CoV-2 și poate să sprijine autoritățile locale în diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Capacitatea Institutului Cantacuzino este de a procesa 250 de probe pe zi, însă au fost și zile în care s-a lucrat 24 de ore din 24, în care s-a ajuns la 350 de probe.”

Comandantul a declarat că pentru a putea izola noul coronavirus, Institutul Cantacuzino are nevoie de un nivel de biosecuritate de nivel trei, iar în prezent se află într-o procedură de acreditare a unui alt laborator.

”Institutul Cantacuzino, prin laboratorul pe care îl are, deține titlul de laborator de referință pentru gripă de la Organizația Mondială a Sănătății. În momentul acesta se afla în proces de dezvoltare, organizare și acreditare a unui alt laborator care să asigure o biosecuritate de nivel 3, care să ne permită și izolarea, secvențierea acestui coronavirus. Chiar dacă nu vom reuși în timpul acestei pandemii, ne va permite pe viitor sa cunoaștem ce ne-a lovit.”

Florin Oancea despre producția de vaccinuri: În momentul acesta este dezvoltată partea experimentală

În privința reluării producției de vaccinuri la institut, Florin Oancea a informat că latura experimentală este dezvoltată în prezent, însă, ar trebuie parcurse anumite etape pentru a se ajunge la producție în masă.

„Pentru a produce vaccinuri este nevoie de anumite reguli de siguranță, reguli de bune practici medicale. În momentul acesta are dezvoltată partea experimentală, însă, pentru a ieși pe piață este nevoie să parcurgă aceste etape de verificare. Un vaccin ca sa fie sigur trebuie sa treacă prin anumite etape.”

Sursa foto: MApN

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/comandantul-institutului-cantacuzino-suntem-in-proces-de-acreditare-a-unui-laborator-care-sa-permita-izolarea-noului-coronavirus/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/comandantul-institutului-cantacuzino-suntem-in-proces-de-acreditare-a-unui-laborator-care-sa-permita-izolarea-noului-coronavirus/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/comandantul-institutului-cantacuzino-suntem-in-proces-de-acreditare-a-unui-laborator-care-sa-permita-izolarea-noului-coronavirus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW