Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Medic din Iași, pus să ajute o femeie însărcinată care avusese contact cu cineva din Italia: Nu e normal să nu avem echipament de protecție și să expui la risc un spital întreg

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 martie 2020 Etichete: , , ,

Un medic ginecolog din Iași de la Maternitatea din Iași povestește, pe Facebook, că în timp ce era în gardă, împreună cu ceilalți colegi, la spital s-a prezentat o femeie însărcinată care intrase în contact cu o rudă întoardă din Veneto. Diana Popovici explică faptul că nu există echipament de protecție și nici teste pentru Covid-19 în unitatea medicală, avertizând că „în aceste condiții de practicare a medicinei în condiții de pandemie, România va depăși alte state europene la numărul de cazuri”.

„Eu în garda de primire, împreună cu câțiva colegi! Sunt informată că va ajunge în spital o gravidă, cu naștere declanșată și care a luat legătura (vizită) acum o săptămână cu un neam de al ei, sosit din Veneto acum 18 zile! M-am scurs! Indicația este să se finalizeze nașterea prin operație cezariană! A început agitația! Unde o vedem?…am blocat un cabinet de consultații pentru ea, cabinet în care ulterior s-a efectuat dezinfecția”, povestește dr. Popovici.

Potrivit cadrului medical, în spital nu existau echipamente de protecție și nici teste pentru recoltarea de probe, pentru Covid-19.

„Avem echipamente de protecție?…nu avem!!! Avem teste pentru recoltare și pentru a trimite la boli infecțioase?…nu avem!!! Și atunci, ce avem? Doctori și asistente care trebuie să intre în sală și eventual să se contamineze?…da, asta avem! A venit gravida, s-a efectuat ancheta epidemiologică… a avut contact cu persoana sosită din Veneto care nici ea nu a efectuat testul, deși s-a dus sși a cerut să i se facă… indicația a fost doar de autoizolare la domiciliu, s-a practicat cezariana, medicii, asistentele și infirmierele fără echipament de protecție”, mai spune Diana Popovici.

Diana Popovici afirmă că nu este normal „să expui la risc un spital întreg”, spunând că în aceste condiții, numărul de cazuri de infectare din România îl va depăși pe cel di Italia.

Ea afirmă că nu este normal ce se întâmplă, „să expui la risc un spital întreg”, mai ales că în acest fel riscul de a crește numărul persoanelor diagnosticate cu noul COVID-19 crește.

„Doar cu două rânduri de măști, două rânduri de mănuși și halatul steril! Dumnezeu cu mila! Nu este normal ce se întâmplă! Nu este normal să nu avem echipamente de protecție! Nu este normal să expui la risc un spital întreg! În aceste condiții de practicare a medicinei în condiții de pandemie, România va depăși alte state europene la numărul de cazuri! De ce avem noi (încă) puține cazuri?…deoarece oamenii nu sunt testați!”, mai scrie medicul ginecolog.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW