Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Bode, despre problemele transportatorilor de marfă: Am discutat cu MAE să creăm un culoar unic european de transport

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri că a purtat un dialog cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe pentru a fi propus la nivel european un culoar de transport de marfă, în condițiile în care mai multe state au impus restricții la frontieră. Ministrul a precizat că rezolvat problemele întâmpinate de șoferii de camion la punctele de trecere ale frontierei ale României.  

„Am înființat în acest moment la minister o celulă de criză pentru a rezolva problema șoferilor care aduc marfă din Uniunea Europeană. Avem blocaj în Slovenia și Ungaria. Am discutam cu cei de la Ministerul Afacerilor Externe să creăm un  culoar unic european cu statele membre pentru transportul de marfă. 

Potrivit lui Lucian Bode, problemele cu șoferii de camion care au fost plasați în carantină imediat după ce au intrat în România, a fost cauzată de interpretarea eronată de DSP a unei Hotărâri luată de Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Ministrul a precizat că în acest moment în România este un deficit de 30% de șoferi pentru transportul de marfă.

„În Hotărârea nr. 7 art. 6 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, am spus foarte clar, că sunt exceptate toate camioanele cu masa de peste 3,5 tone. Nu s-a înțeles de cei de la DSP, iar aseară am luat decizia să transmitem către toate punctele vamale o procedură foarte clară pentru transportatori – sunt testați, este negativ, pleacă mai departe, ajunge la destinație, își realizează testul și merge mai departe. Este inadmisibil să lăsăm camioanele și să oprim șoferul. Avem un deficit de 30% de șoferi pentru transportul de marfă.”

Măsurile anunțate de Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, vin în urma plângerilor făcute de firmele de transport de marfă, cu privire la blocare șoferilor în carantină.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Transporturilor

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/ministrul-transporturilor-despre-problemele-transportatorilor-de-marfa-am-discutat-cu-mae-sa-cream-un-culoar-unic-european-de-transport/ […]

  • ラブドール 女性 ダッチワイフで使用するベスト8のホットセックスポジション男性とロボットのダッチワイフの最初の結婚あなたのダッチワイフを暖めるための遠いマニュアル存在サイズのダッチワイフについてのトップ10のファンタジー

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW