Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, despre criza coronavirusului: Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri seară, că sistemul sanitar din România este unul slăbit, care a fost întreţinut nesănătos ani de-a rândul.

„Este un sistem sanitar slăbit, este un sistem sanitar care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul, un sistem sanitar care are foarte mult până va ajunge la nivelul Franţei, Germaniei sau Italiei care aţi văzut cât de repede un sistem sanitar ultraperformant cum a fost dat peste cap de această epidemie de COVID-19”, a spus Victor Costache, miercuri seară, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţi a mai spus că trebuie să conştientizăm că nu mai putem în momentul de faţă să trăim ca până acum.

Trebuie toţi, ca popor, ca societate, să conştientizăm că nu mai putem în momentul de faţă să trăim ca până acum. Trebuie să călătorim mult mai puţin, să evităm aglomeraţiile până reuşim să descifrăm secretele acestui virus”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Victor Costache mai spune că este o certitudine că România va trece în scenariul trei al crizei coronavirusului

„Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi, avem resursa umană necesară, avem paturile de terapie intensivă, încă avem consumabile, ne luptăm cu orice înseamnă fenomen speculativ, de aceea am blocat exportul paralel”, a spus Costache.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW